FORMACIÓ DE CUINA FREDA I SERVEI DE TAULA

CÀTERING GAC12 - copia

http://abouttrading.es/como-comprar-bitcoins-espana

Una de les últimes formacions que hem realitzat al Prelaboral és la de Cuina Freda i Servei de Taula, amb l’entitat especialitzada en formació ocupacional,  Formació i Treball de St. Adrià de Besós. El formador, amb experiència en el sector d’Hosteleria, ens va endinsar en el món del servei de taula i parament, i de com fer-ho per cada ocasió, ja que no és el mateix preparar una taula per un esmorzar de treball com la d’una celebració d’aniversari. Pel càtering, apart de la pròpia manipulació dels aliments, s’ha de planificar bé i tenir un control acurat del temps per tenir-ho tot enllestit. Finalment, la presentació ha  de ser agradable a la vista, i tenir present que un primer contacte visual és important per disfrutar d’un bon menjar.

Hem tingut la oportunitat de posar-ho en pràctica en dues ocacions en el marc de la formació: en l’aniversari de  la nostra associació i en la trobada que fan anualment el GAC (Grup Acció Comunitària) de Badalona.

 

Posted in Sin categoría | Comments Off

L’Associació als Instituts

feafesEl passat mes de maig vam iniciar el programa “Descubre:No bloquees tu Salud Mental”, promogut per FEAFES (Confederació Espanyola d’Agrupacions de Familiars i Persones amb Malaltia Mental), per qui vam ser seleccionats per convocatòria.  Aquest abouttrading.es/como-comprar-bitcoins-espana programa va dirigit a joves (d’entre 12 i 16 anys), i té per objectiu la sensibilització i prevenció d’addicions i problemes de salut mental en el context de l’Educació Secundària. Per portar-lo a terme hem comptat amb una tècnica de salut de l’Ajuntament de Badalona, i enguany hi ha participat l’IES Ramiro de Maeztu (2on i 4art d’ESO). El programa compta amb un material audiovisual i està dissenyat per intervenir sobre els tres col·lectius implicats: joves, mestres i família. La dificultat en la implementació del programa ha estat el baix interès mostrat per les famílies, que s’explica en part per la debilitat de les AMIPAS (Associacions de Mares i Pares d’Alumnes) a Secundària.  L’interès d’aquest projecte és que a banda d’oferir informació actualitzada i adequada sobre la importància de la salut mental, així com dels factors de risc associats al consum de drogues, té també com objectiu reduir l’estigma. Per nosaltres, a més a més ha suposat una aposta per la continuïtat de la sensibilització als centres educatius, complementant-lo amb el Projecte Escoles, que desenvolupem a la Primària.

 

www.abouttrading.es/como-comprar-bitcoins-espana

 

Posted in Sin categoría | Comments Off

FORMACIÓ SOBRE HORTS SOCIALS I URBANS A TS

Els voluntaris del Grup Activament, després de l’adquisició i consolidació de l’aprenentatge en matèria d’agricultura urbana i ecològica en els diferents horts i zones de jardí en els quals realitzem el manteniment, ha iniciat una nova faceta que complementa així a tota l’activitat social realitzada en els espais de aquesta activitat.
Es tracta de l’inici de sessions formatives sobre aquesta temàtica en les quals el voluntari és l’agent actiu, convertint-se en guia expert sobre horts socials i urbans. En aquesta primera sessió formativa es comptava amb la presència de dues treballadores socials i una educadora social en pràctiques que sol•licitaven formació específica sobre agricultura urbana i ecològica. La formació es realitza amb èxit i satisfacció durant les tres hores de durada dedicades a això.
Agraïm la participació tan activa i la dedicació posada en això a tots els participants de la formació.

Posted in Sin categoría | Comments Off

COL•LABORACIÓ A LES FESTES DE LA PRIMAVERA DEL BARRI DE SANT ROC

El grup d’usuaris d’informàtica avançada del club social El Badiu col•labora en l’organització de les festes de la primavera del barri de Sant Roc. A través de les aules d’informàtica usades per als cursos d’aquesta mateixa materia, i del seu professor Pascal, organitzem els propers dies 14 i 16 de maig una activitat per a la construcció d’una fototeca. Animem a tot aquell que vulgui construir un mural de fotos digital a que s’apropi aquests dies en horari de16:00 a 20:00 de la tarda al casal de Sant Roc.

Per Mès Informació:

http://www.xarxa-omnia.org/santroc/?tag=festes-primavera-sant-roc

http://www.xarxa-omnia.org/santroc/wp-content/uploads/Programa-FESTES2013-Sant-Roc.pdf

Posted in Sin categoría | Comments Off

AFAMMEBAN A L’IPAD RALLY DE LA FUNDACIO GRUP SIFU

El passat 21 d’abril, usuaris del Club Social El Badiu en col•laboració amb els voluntaris de la xarxa Activament participarón en la jornada organitzada amb motiu del dia de la solidaritat de l’empresa NOVARTIS.

La Fundació Grup SIFU ens va convidar a participar activament durant aquesta jornada, en una activitat de convivència al costat d’usuaris de diverses entitats socials i treballadors de NOVARTIS.

Després d’un dinar conjunt i una breu explicació de les instruccions a seguir iniciem una gimcana orientada per un IPAD la qual consistia a superar 14 proves pel centre de Barcelona. L’acte es va clausurar amb un berenar, lliurament de medalles i copes. Gràcies a la Fundació Grup SIFU i NOVARTIS per l’oportunitat de participar en aquesta jornada de la solidaritat.

Posted in Sin categoría | Comments Off

CINQUÈ CONCURS LITERARI “LA MURALLA”

El Club Social “La Muralla”, situat a Tarragona, va convocar el cinquè concurs literari de relats curts. Els companys de la Muralla ens van oferir la possibilitat de poder participar i d’aquesta manera, diversos usuaris del Club Social “El Badiu” es van animar a presentar els seus relats curts creats per a l’ocasió.
Després de la fase de resolució de premiats ens van comunicar que el segon premi corresponia a Óscar Pujol, usuari del club social “El Badiu” i assidu escriptor de la nostra revista associativa. Des de l’associació, agraïm al club social La Muralla per oferir-nos la possibilitat de participació i a Óscar P. el nostre més gran reconeixement i dedicatòria perquè segueixi avançant i oferint-nos grans moments de lectura.

Posted in Sin categoría | Comments Off

IMPAGAMENTS ALS SERVEIS DE L’AFAMMEBAN

La nostra entitat vol donar a conèixer totes les actuacions que hem fet les darreres setmanes en relació a la situació d’IMPAGAMENTS que hem estat patint des de gener 2015. A data 27 de març, la situació econòmica de totes les entitats de Catalunya i de totes Associacions de Familiars que treballem per la salut mental ens trobàvem molt al  límit, tant que hem estat INSOSTENIBLES econòmicament i MALTRACTATS institucionalment  com a conseqüència d’això. Aquest va ser el motiu pel qual vam fer extensiu un comunicat que vam fer arribar a la premsa i a diferents partits politics, i pel qual la nostra Associació volia denunciar i fer públic aquesta situació d’impagamant junt amb  L’Associació de Familairs d’ESQUIMA de Masnou.

Dilluns 13 d’abril ens vam reunir amb la Carmela Fortuny, directora de l’antic ICASS, també ens hem estat reunint amb diversos mitjans de comunicació des del dia 27 de març, i també amb alguns partits politics. El dimecres 15 d’abril ens vam reunir amb la Parlamentaria del PSC EVA GRANADOS, la qual es va escandalitzar amb TOT el que li vam explicar i transmetre en relació a TOTES LES ENTITATS, ella es va comprometre a fer pregunta parlamentaria, la qual es va realitzar ahir a la tarda i adjuntem link més abaix.

A continuació us adjuntem els link de les actuacions als mitjans de comunicació i la sessió parlamentària per ordre cronològic;

http://tvbadalona.xiptv.cat/noticiesteleb/capitol/7-d-x27-abril-de-2015 (27 ABRIL 2015)

http://www.ivoox.com/td-entrevista-celeste-flecha-2015-04-10-audios-mp3_rf_4335913_1.html (10 ABRIL 2015)

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/telenoticies-vespre-14042015/video/5503526/ (14 ABRIL 2015) La noticia comença al minut 2:20.

http://www.parlament.cat/web/actualitat/canal-parlament/sequencia/videos?p_cp1=7473471&p_cp3=7474507 (5 MAIG 2015)

 

 

Posted in Sin categoría | Comments Off

DONACIÓ DE LA MARCA “NIKE” A L’AFAMMEBAN

L’empresa NIKE, coneguda companyia Nord-americana dedicada a la producció i distribució de roba i material esportiu, mitjançant la col•laboració activa i a través d’un contacto d’una treballadora de la seva plantilla laboral amb el President de l’Associació, van acordar la donació de cinc ordinadors per part de l’esmentada empresa a la nostra entitat.
Aquests ordinadors seran reutilitzats pel conjunt dels serveis que componen l’Associació AFAMMEBAN, la qual cosa permet donar resposta a tota la demanda informàtica existent en els serveis y que fins ara no s’havia pogut fer front per la insuficiència de recursos.
Agraïm a l’empresa y a la seva plantilla laboral, que ens hagueu tingut presents en aquest procés de donació d’aquest material informàtic d’alta qualitat.

DSCN2584

 

Posted in Sin categoría | Comments Off

RECOLLIDA DONACIÓ FESTIVAL MUSIQUES SENSIBLES DE TEM

Com és habitual, un any més, el Festival “Músiques Sensibles”, organitzat per l’empresa TEM Productions, ofereix la posibilitat a AFAMMEBAN de participar en el desenvolupment del festival.
Aquest cicle musical, ofereix el 10% de la recaptació de les entrades venudes del Festival de Músiques Sensibles 2014 a entitats sense afany de lucre, ens va oferir de nou la possibilitat de disposar d’una Jornada pròpia dedicada a la nostra entitat.
En aquesta ocasió, va ser el passat 14 de Desembre el dia en el que l’artista Dom La Nena, ens va dedicar el seu gran treball musical de forma íntegra a la nostra entitat, en un espai inmillorable como són les instal.lacions de la Sala Foyer del Liceu. Os deixem la imatge de l’entrega de la donació de les recaptacions en les que apareixen representants de totes les entitats participants al Festival.

MMSS (2)

Posted in Sin categoría | Comments Off

ACORD DE COL.LABORACIÓ AMB LA UNIVERSITAT DE SALAMANCA

La nostra entitat AFAMMEBAN, des del servei del Club Social “El Badiu”, ha formalitzat un acord amb la Universitat de Salamanca mitjançant l’oferta d’una plaça a alumnes de la Facultat d’ Educació Social per realitzar les pràctiques a l’esmentat servei. En concret, la plaça ofertada correspon a alumnes beneficiats amb el programa de Beca Sèneca, que realitzen el seu pla educatiu presencial durant un període determinat en la Universitat de Barcelona.
El President, Francisco Salmerón y la Coordinadora del servei del club social, Laia Gómez, van formalitzar els acords necessaris per iniciar el programa al setembre del 2015.

Posted in Sin categoría | Comments Off